Zajęcia laboratoryjne na wydziale Zachodniopomorskiego Uniwersytetu Technologicznego (24.02.2018)

22 lutego uczniowie uczący się w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych brali udział w zajęciach laboratoryjnych w Zakładzie Technologii Mleczarskiej i Przechowalnictwa Żywności na wydziale Zachodniopomorskiego Uniwersytetu Technologicznego.

Tematy spotkania dotyczyły produktów mlecznych i wyrobów piekarniczych na miarę każdego zacisza domowego. Uczniowie zapoznali się z technologią wytwarzania nabiału na przykładzie masła, maślanki, serwatki, jogurtów, kefiru oraz lodów. W dalszej części spotkania zapoznali się z ćwiczeniami praktycznymi w Katedrze Żywienia, gdzie mogli wspólnie z pracownikami ZUT upiec bułeczki pszenne oraz ciasteczka owsiane. Na koniec spotkania zostali zapoznani z ofertą edukacyjną wydziału. Dzięki zajęciom uczniowie wzbogacili swoją wiedzę z zakresu technologii wytwarzania produktów mleczarskich i wyrobów piekarniczych, oraz zdrowego odżywiania.

galeria zdjęć

« poprzedniawróćnastępna »

dane kontaktowe

ul. Maszewska 6, 72-100 Goleniów
tel./fax 91 418 2821
sekretariat czynny w godz. 7.00-15.00 ul. Maszewska 6

ul. Niepodległości 1, 72-100 Goleniów
tel./fax 91 418 0050, wew. 21
sekretariat czynny w godz.7.00 - 15.00 ul. Niepodległości 1 

e-mail: sekretariat@zs1goleniow.edu.pl
www: zs1goleniow.edu.pl

 

galeria zdjęć
pływalnia Fala Goleniów

kalendarz wydarzeń

Maj, 2024
PnWtŚrCzPtSN
293012345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829303112

poprzedni msc dzisiaj następny msc

newsletter

Bądź na bieżąco! zapisz się do naszej listy wysyłkowej, aby otrzymywać informacje o aktualnościach na stronie.