22 lutego uczniowie uczący się w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych brali udział w zajęciach laboratoryjnych w Zakładzie Technologii Mleczarskiej i Przechowalnictwa Żywności na wydziale Zachodniopomorskiego Uniwersytetu Technologicznego.
Tematy spotkania dotyczyły produktów mlecznych i wyrobów piekarniczych na miarę każdego zacisza domowego. Uczniowie zapoznali się z technologią wytwarzania nabiału na przykładzie masła, maślanki, serwatki, jogurtów, kefiru oraz lodów. W dalszej części spotkania zapoznali się z ćwiczeniami praktycznymi w Katedrze Żywienia, gdzie mogli wspólnie z pracownikami ZUT upiec bułeczki pszenne oraz ciasteczka owsiane. Na koniec spotkania zostali zapoznani z ofertą edukacyjną wydziału. Dzięki zajęciom uczniowie wzbogacili swoją wiedzę z zakresu technologii wytwarzania produktów mleczarskich i wyrobów piekarniczych, oraz zdrowego odżywiania.
dane kontaktowe
ul. Maszewska 6, 72-100 Goleniów
tel./fax 91 418 2821
sekretariat czynny w godz. 7.00-15.00 ul. Maszewska 6
ul. Niepodległości 1, 72-100 Goleniów
tel./fax 91 418 0050, wew. 21
sekretariat czynny w godz.7.00 - 15.00 ul. Niepodległości 1
kalendarz wydarzeń
Listopad, 2024 | ||||||
Pn | Wt | Śr | Cz | Pt | S | N |
28 | 29 | 30 | 31 | 1 | 2 | 3 |
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 |
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 |
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 1 |
newsletter