W dniu 25.04.2022r (poniedziałek) odbyła się wycieczka klasy 1D technikum do Szczecina na Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny. Uczniowie brali udział w warsztatach na temat technologii przetwórstwa mlecznego oraz zdrowego i zbilansowanego odżywiania. Uczniowie poznali różnice między poszczególnymi cukrami dodawanymi do pożywienia. Dodatkowo poznali różnice smakowe zdrowych przekąsek wynikających z dodania produktu słodzącego. W drugim bloku zajęć uczniowie mieli możliwość wysłuchania wykładu na temat procesu powstawania śmietany, śmietanki, kefiru, masła, czy lodów, jak również mieli możliwość samemu zrobić lody, czy masło. Na zakończenie odbył się konkurs, w którym trzy pary uczniów na czas musieli zrobić masło z mleka w butelce. Uczestnicy na koniec otrzymali certyfikaty oraz zdrowy poczęstunek.
dane kontaktowe
ul. Maszewska 6, 72-100 Goleniów
tel./fax 91 418 2821
sekretariat czynny w godz. 7.00-15.00 ul. Maszewska 6
ul. Niepodległości 1, 72-100 Goleniów
tel./fax 91 418 0050, wew. 21
sekretariat czynny w godz.7.00 - 15.00 ul. Niepodległości 1
kalendarz wydarzeń
Listopad, 2024 | ||||||
Pn | Wt | Śr | Cz | Pt | S | N |
28 | 29 | 30 | 31 | 1 | 2 | 3 |
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 |
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 |
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 1 |
newsletter