24 września 2018 r. uczniowie kl. 2 TŻ i 3 TŻ z Zespołu Szkół nr 1 w Goleniowie, kształcący się w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych, pod opieką – pani Doroty Dec i pani Magdaleny Tułodzieckiej przebywali w hotelach: Radisson i Novotel, w ramach wycieczki przedmiotowej. Uczniowie zostali zapoznani ze strukturą hotelu oraz działami, które funkcjonują na ich terenie. W części produkcyjnej uczniowie zapoznali się z bogatym, nowoczesnym wyposażeniem technicznym wykorzystywanym codziennie w technologii przygotowania potraw. Młodzież została oprowadzona po wszystkich działach kuchni, magazynach, pomieszczeniach socjalnych oraz działach, w których przygotowywano dania śniadaniowe, obiadowe oraz ciasta i torty. Uczniowie zobaczyli także sale konferencyjne, bankietowe oraz restauracyjne, gdzie zaprezentowane zostały różne sposoby nakrywania stołów. Wszędzie widać było, jak dużą wagę przykłada się tu do spraw związanych z higieną pracy i higieną przygotowywania potraw. Uczniowie z wielką ciekawością oglądali wyposażenie restauracji oraz słuchali z uwagą informacji na temat jej funkcjonowania.
dane kontaktowe
ul. Maszewska 6, 72-100 Goleniów
tel./fax 91 418 2821
sekretariat czynny w godz. 7.00-15.00 ul. Maszewska 6
ul. Niepodległości 1, 72-100 Goleniów
tel./fax 91 418 0050, wew. 21
sekretariat czynny w godz.7.00 - 15.00 ul. Niepodległości 1
kalendarz wydarzeń
Listopad, 2024 | ||||||
Pn | Wt | Śr | Cz | Pt | S | N |
28 | 29 | 30 | 31 | 1 | 2 | 3 |
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 |
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 |
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 1 |
newsletter