Projekt Polskiej izby Mleka sfinansowany z Funduszu promocji Mleka (29.10.2024)

Nauczyciele wraz z uczniami kształcącymi się   w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych przystąpili do udziału w  nowym projekcie realizowanym przez Polską Izbę Mleka, sfinansowany z Funduszu Promocji Mleka “Młodzi Szefowie Kuchni”. Działanie zakłada cykl  warsztatów w różnych regionach kraju przeznaczonych dla nauczycieli zawodu  oraz dla ich uczniów szkół  gastronomicznych.

Realizacja projektu jest dwu etapowa :

W pierwszym etapie  nauczycielki przedmiotów gastronomicznych panie: Małgorzata Kozak , Dorota Dec oraz Agnieszka Wasilik  brały udział w warsztatach  zorganizowanych  w studio : „Kulinarne Atelier  „ w Szczecinie   przeprowadzonych  przez szefa kuchni i dietetyka - Artura Wesołego .  Potrawy przygotowywane  były  głównie  na bazie przetworów mlecznych .

Drugim etapem będzie zrealizowanie zajęć kulinarnych wraz z uczniami kształcącymi się w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych  – przygotowując te same   potrawy, które  sporządzane były  podczas warsztatów nauczycieli. 

 

Potrawy które będziemy przygotowywać to :

1.     PRZYSTAWKA : Krokieciki dyniowo- twarogowe  na szpinaku z salsą z marchewki i suszonych moreli z sosem musztardowo- imbirowym 

2.     DANIE GŁÓWNE : tartaletki z farszem z kapusty i boczku z sosem na bazie maślanki i czosnku z wędzonym twarogiem i olejem porowym

3.     DESER : ciasto marchewkowe nasączone naparem z zielonej herbaty 

galeria zdjęć

« poprzedniawróćnastępna »

dane kontaktowe

ul. Maszewska 6, 72-100 Goleniów
tel./fax 91 418 2821
sekretariat czynny w godz. 7.00-15.00 ul. Maszewska 6

ul. Niepodległości 1, 72-100 Goleniów
tel./fax 91 418 0050, wew. 21
sekretariat czynny w godz.7.00 - 15.00 ul. Niepodległości 1 

e-mail: sekretariat@zs1goleniow.edu.pl
www: zs1goleniow.edu.pl

 

galeria zdjęć
pływalnia Fala Goleniów

kalendarz wydarzeń

Listopad, 2024
PnWtŚrCzPtSN
28293031123
45678910
11121314151617
18192021222324
2526272829301

poprzedni msc dzisiaj następny msc

newsletter

Bądź na bieżąco! zapisz się do naszej listy wysyłkowej, aby otrzymywać informacje o aktualnościach na stronie.