Nauczyciele wraz z uczniami kształcącymi się w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych przystąpili do udziału w nowym projekcie realizowanym przez Polską Izbę Mleka, sfinansowany z Funduszu Promocji Mleka “Młodzi Szefowie Kuchni”. Działanie zakłada cykl warsztatów w różnych regionach kraju przeznaczonych dla nauczycieli zawodu oraz dla ich uczniów szkół gastronomicznych.
Realizacja projektu jest dwu etapowa :
W pierwszym etapie nauczycielki przedmiotów gastronomicznych panie: Małgorzata Kozak , Dorota Dec oraz Agnieszka Wasilik brały udział w warsztatach zorganizowanych w studio : „Kulinarne Atelier „ w Szczecinie przeprowadzonych przez szefa kuchni i dietetyka - Artura Wesołego . Potrawy przygotowywane były głównie na bazie przetworów mlecznych .
Drugim etapem będzie zrealizowanie zajęć kulinarnych wraz z uczniami kształcącymi się w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych – przygotowując te same potrawy, które sporządzane były podczas warsztatów nauczycieli.
Potrawy które będziemy przygotowywać to :
1. PRZYSTAWKA : Krokieciki dyniowo- twarogowe na szpinaku z salsą z marchewki i suszonych moreli z sosem musztardowo- imbirowym
2. DANIE GŁÓWNE : tartaletki z farszem z kapusty i boczku z sosem na bazie maślanki i czosnku z wędzonym twarogiem i olejem porowym
3. DESER : ciasto marchewkowe nasączone naparem z zielonej herbaty
dane kontaktowe
ul. Maszewska 6, 72-100 Goleniów
tel./fax 91 418 2821
sekretariat czynny w godz. 7.00-15.00 ul. Maszewska 6
ul. Niepodległości 1, 72-100 Goleniów
tel./fax 91 418 0050, wew. 21
sekretariat czynny w godz.7.00 - 15.00 ul. Niepodległości 1
kalendarz wydarzeń
Listopad, 2024 | ||||||
Pn | Wt | Śr | Cz | Pt | S | N |
28 | 29 | 30 | 31 | 1 | 2 | 3 |
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 |
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 |
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 1 |
newsletter