EKO-LOGIKA. SZTUKA ROŚLINNEGO GOTOWANIA. (26.01.2023)

W dniach 24-26.01 .2023 r. 15 uczniów z  klas  gastronomicznych  ( 2 TD, 3 TD i 4 TD ) uczestniczyło w  warsztatach kulinarnych w ramach unikatowego  projektu:  POPOJUTRZE ZAWODOWO  - wdrożenie innowacji „ EKOL- LOGIKA . SZTUKA ROŚLINNEGO GOTOWANIA „ 

Prowadzącym  warsztaty był  Pan Sebastian Gołębiewski , doradca - trener kulinarny oraz kucharz z wieloletnim doświadczeniem zawodowym . Zajęcia teoretyczne poparte były praktyką , podczas trzech dni uczniowie przygotowali  m.in. : spaghetti z surowej cukinii z pesto z pomidorów i vege parmezanem, stek z pieczonego selera podanego z pikantnym sojonezem , romarynowy vege cr?me brulee , vege Pad thai , zupę grzybową a’la ramen,  muffiny czekoladowe z cukinii i cieciorellą.

Opiekunami projektu są pani Dorota Dec oraz pani Kinga Gryczyńska – Rozdeba , które również uczestniczyły w warsztatach wraz z uczniami  a w październiku szkoliły się w Poznaniu pod okiem szefa kuchni pana Sergiusza Hieronimczaka . Szkoła w ramach projektu pozyskała również sprzęt do pracowni gastronomicznej o wartości 2 tys.zł. 

Uczestniczyliśmy jako jedna z 50 szkół z całej Polski, mamy nadzieje, że to początek naszej współpracy w ramach projektów gastronomicznych – jesteśmy bardzo  zadowoleni i czekamy na kolejne !

galeria zdjęć

« poprzedniawróćnastępna »

dane kontaktowe

ul. Maszewska 6, 72-100 Goleniów
tel./fax 91 418 2821
sekretariat czynny w godz. 7.00-15.00 ul. Maszewska 6

ul. Niepodległości 1, 72-100 Goleniów
tel./fax 91 418 0050, wew. 21
sekretariat czynny w godz.7.00 - 15.00 ul. Niepodległości 1 

e-mail: sekretariat@zs1goleniow.edu.pl
www: zs1goleniow.edu.pl

 

galeria zdjęć
pływalnia Fala Goleniów

kalendarz wydarzeń

Listopad, 2024
PnWtŚrCzPtSN
28293031123
45678910
11121314151617
18192021222324
2526272829301

poprzedni msc dzisiaj następny msc

newsletter

Bądź na bieżąco! zapisz się do naszej listy wysyłkowej, aby otrzymywać informacje o aktualnościach na stronie.