W dniach 24-26.01 .2023 r. 15 uczniów z klas gastronomicznych ( 2 TD, 3 TD i 4 TD ) uczestniczyło w warsztatach kulinarnych w ramach unikatowego projektu: POPOJUTRZE ZAWODOWO - wdrożenie innowacji „ EKOL- LOGIKA . SZTUKA ROŚLINNEGO GOTOWANIA „
Prowadzącym warsztaty był Pan Sebastian Gołębiewski , doradca - trener kulinarny oraz kucharz z wieloletnim doświadczeniem zawodowym . Zajęcia teoretyczne poparte były praktyką , podczas trzech dni uczniowie przygotowali m.in. : spaghetti z surowej cukinii z pesto z pomidorów i vege parmezanem, stek z pieczonego selera podanego z pikantnym sojonezem , romarynowy vege cr?me brulee , vege Pad thai , zupę grzybową a’la ramen, muffiny czekoladowe z cukinii i cieciorellą.
Opiekunami projektu są pani Dorota Dec oraz pani Kinga Gryczyńska – Rozdeba , które również uczestniczyły w warsztatach wraz z uczniami a w październiku szkoliły się w Poznaniu pod okiem szefa kuchni pana Sergiusza Hieronimczaka . Szkoła w ramach projektu pozyskała również sprzęt do pracowni gastronomicznej o wartości 2 tys.zł.
Uczestniczyliśmy jako jedna z 50 szkół z całej Polski, mamy nadzieje, że to początek naszej współpracy w ramach projektów gastronomicznych – jesteśmy bardzo zadowoleni i czekamy na kolejne !
dane kontaktowe
ul. Maszewska 6, 72-100 Goleniów
tel./fax 91 418 2821
sekretariat czynny w godz. 7.00-15.00 ul. Maszewska 6
ul. Niepodległości 1, 72-100 Goleniów
tel./fax 91 418 0050, wew. 21
sekretariat czynny w godz.7.00 - 15.00 ul. Niepodległości 1
kalendarz wydarzeń
Listopad, 2024 | ||||||
Pn | Wt | Śr | Cz | Pt | S | N |
28 | 29 | 30 | 31 | 1 | 2 | 3 |
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 |
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 |
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 1 |
newsletter